Wat heeft een mens maar weinig uren nodig

Het verbaast ons nog best wel eigenlijk, wat heeft een mens weinig uren nodig om overdag te kunnen blijven functioneren. De kinderen zijn hier allebei flink ziek, verkouden. Ze hoesten en proesten wat af, dat gevalletje "Hand voor je mond" komt nog niet over, en dat resulteert wel eens in situaties die ik hier maar beter niet kan beschrijven. De hele dag lopen we dus neuzen na om te kijken of de uitgang niet compleet geblokkeerd is met iets wat er toch weg moet.
De kinderen zelf blinken nou ook niet uit van de energie, eigenlijk liggen ze hele dagen zielig op schoot, hangend onder een dekentje, kijkend naar babyTV. De vaste zender die hier nu opstaat, waardoor Papa en Mama's intelligentie er natuurlijk ook flink op vooruit gaan. Inmiddels kunnen wij ook zingend van één tot tien wakker worden. De nachten zijn een behoorlijke uitdaging te noemen. Als ze liggen lopen ze helemaal dicht, dan word er dus geproest, gehuild en soms ontdoet er zich ook ééntje van hetgeen we er dan met veel moeite qua voeding in hebben gekregen. Ze overleven het wel, daar maken we ons geen zorgen om. Maar ja, goede ouders als we zijn, worden we bij elk kraakje wat ze 's nachts geven, wakker. We gaan er niet elke keer heen, en dat maakt de nachten al een stuk makkelijker te doorstaan. Maar wakker worden we zeker (We vertellen het ze wel als ze 18 zijn ) En dat maakt dat onze eigen geschreven slaapuren nou niet echt in de papieren lopen. Met één nacht die we redelijk hebben kunnen slapen zijn de drie nachten eromheen nou niet echt ruig in de uren geweest, 2 à 3 uur per nacht, dat was het wel. De weerstand bij ons was dan weer niet af te kopen met die ingeleverde uren, dus inmiddels voelen onze kelen ook niet als ze op de hoogtijdagen deden.
Het fruit is hier dus wild ingeslagen (Als ik het met de staafmixer te lijf ga, is dat een van de weinige dingen die er nog een beetje ingaan bij de kinderen) En verder zijn we toch wel érg dankbaar dat er ook gewoon één bij Papa op schoot kan, zodat ik niet helemaal doordraai. Hopelijk zijn ze weer wat opgeknapt als René weer offshore gaat, dan gaat het hier allemaal wel lukken. En dan kijken we weer lekker uit naar het voorjaar ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie, het word erg gewaardeerd !