Creativiteit in de dop

Liza heeft een tekenbord gekregen,..eigenlijk hebben Liza én Rudolf een tekenbord gekregen. Leuk voor tussendoor, ze zijn ziek en dus vond Mama dat ze wat voor ze uit mocht zoeken.
Liza is er erg blij mee, ze is gek op tekenen en hiermee kan ze de hele dag door zonder dat er een miljoen blaadjes een 'bewaarmap' in hoeven. Dat zie ik namelijk niet zo zitten.
Héle bijzondere tekeningen mogen best bewaard (De éerste die ze ooit maakte liggen apart) maar verder gaan we niet van elk werkstuk een galerij maken. Laat ze maar begrijpen dat niet alles wat ze maken helemaal halleluja is, dan zullen ze later ook niet sip kijken als ze opeens niet meer de knapste, beste, liefste, bijzonderste zijn als het 'echte' leven gaat beginnen.
Al snel had Liza door hoe je de tekening weghaalt, hoe het pennetje werkt (en smaakt) en met de grootste lol word er elke minuut gewist en opnieuw begonnen. Na een half uur kwam Rudolf ook eens aanschoffelen, hij vond dat ook wel een geinig ding en wilde het wel even aanraken.

Rudolf heeft nog steeds geen idee hoe het ding werkt, hij krijgt de kans niet. Liza houd het bord in de gaten als een hormonale leeuwin haar nest met pasgeboren welpen. Zodra broer in de buurt komt begint ze te grommen en te krijsen.
Natuurlijk heeft ze dan helaas de verkeerde Papa en Mama uitgekozen, ze mag best enthousiast zijn, maar soms moet je nou eenmaal delen.

Vanmorgen vroeg was Liza boven nog druk met Papa bezig en waren Rudolf en Mama al beneden. Dus ik heb hem op de stoel geïnstalleerd met het bord op schoot. Eerst donderde het op de grond onder een "Ohhh jeeeej!" En vervolgens ging er een vingertje over het bord heen (Dat doet Mama ook altijd met die van haar) Hij wilde het bord al opzij schuiven toen ik hem het pennetje gaf wat erbij hoort,.. ohh ! Dat bleek wel geinig...voor drie hele minuten.

Je moet het Rudolf gewoon nog niet vragen, je moet weten dat het ontbijt nog moest komen op dat moment, en dan lijkt Rudolf gewoon véél te veel op Mama,...

Voor de koffie moet je gewoon nog even niks aan me vragen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie, het word erg gewaardeerd !